Politikai Provokatív

Politika tabuk nélkül

Szarkavarás DK módra

2015. november 13. 19:00 - Politikai Provokatív

Kevesebb káros párt van a magyar közéletben, mint a Demokratikus Koalíció. Hogy politikájuk pontosan min is alapszik, azt kifejtettem a "Baloldal üdvöskéi" sorozat első részében. Azonban most új akciójuk minden eddiginél károsabb és veszélyesebb kicsiny országunk számára. Úgy látszik, ha olcsó politikai haszonszerzésről van szó a DK nem ismer határokat. Beszéljünk hát a kötelező kvótákról.

Az egész alapja, hogy az idei évben soha nem látott menekülthullám érte el az Európai Uniót. Az EU cselekvés helyett hosszasan vitázott a kérdésről (közben a magyar kormány felhúzott egy 175 kilométer hosszú kerítést. Az EU megoldása pedig egészen egyszerűen ez volt: osszuk szét a menekülteket. Mondanom sem kell, hogy ez semmi másról nem szól, mint a felelősség áthárításáról. Leegyszerűsítve: mindegy, hogy tettél-e valamit a probléma elhárításáért, akkor is osztuzz a mi bajunkban. 

Persze egyelőre még "csak" 120 ezer menekült szétosztásáról döntöttek (lásd: itt), de ez a megoldást precedenst teremthet. Erre még visszatérek. A Fidesz persze kitartott álláspontja mellett, és döntött a kvótarendszer megtámadásáról. Nem volt egyedül. A Magyarországgal sokáig meglehetősen hideg kapcsolati viszonyt ápoló Szlovákia szintén úgy döntött, hogy megtámadja a menekültkvótát. Mellékesen jegyzem meg, hogy a V4-ek összefogása a kérdés kezelésében példátlan külpolitikai sikernek mondható.

A Fidesz persze ennyire egyszerűen nem állt meg, és szerette volna, ha az Európai Unió is látja, hogy a magyar emberek nem szeretnének idetelepített migránsokat, ezért aláírásgyűjtést indított a kötelező kvóta ellen. Az emberek nagyrésze egyébként a kormány álláspontjával kvótaügyben egyet is ért. Az erről szóló novemberi kutatás az alábbi linkről érhető el. És mit csinál egy ilyen helyzetben a DK? Ők is aláírást kezdenek gyűjteni. De a letelepedési kvóta mellett. Bajok azok vannak...

Az ember még elnézi, hogy egy pártnak kellenek a szavazók. Na de ilyen olcsó áron is? A DK migránsügyben folyamatosan szembemegy a közvéleménnyel. Ez még Gyurcsány nemrég megjelent röpiratában is megjelenik (amit alaposan ki fogunk elemezni - olvasása csak erős idegzetűeknek ajánlott). Hát igen, úgy látszik ennyit tud a DK, ennyit tud Gyurcsány. Ennél már csak az indoklás szánalmasabb.

"A kvótarendszer elutasítása azt eredményezheti, hogy több százezer menekültet toloncolnak vissza, míg elfogadása esetén csak néhány ezer embert kell befogadni."

Érti ezt mindenki? Ennyi. Ennyi a DK indoklása egy ekkora volomenű társadalmi kérdésre. Persze, a politika szereti az egyszerű üzeneteket. Hát a DK elérte a minimalista politikai üzenetek csúcsát. De hát nem is lenne ezzel baj. Ha nem lenne totálisan értelmetlen badarság az egész. Most a baloldali szavazókat szeretném megnyugatni: nem fognak ide többszázezer embert visszatoloncolni. Ezt nem hagyjuk. A dublini rendelet amúgy is halott, és a migránsok egyébként is először Görögországnál léptek az EU területére. Az, hogy Görögország nem regisztrálta őket, nem a magyar kormány és nem a magyar emberek felelőssége. 

És akármennyire is kecsegtetőnek tűnik a párezer ember a százezrekkel szemben, mindenkit ki kell ábrándítsak: ennyivel nem úsznánk meg. És itt vissza is kanyarodnék egy fentebb eldobott gondolatszálhoz. Az EU 120 ezer migráns szétosztásáról döntött. Ennyiből kapnánk mi pár ezret. Csakhogy nem szabad a tényt figyelmen kívül hagyni, hogy azért Európába ennél jóval többen jöttek, és hol van még a vége! Szóval ez a párezer ez könnyen lehet pár tízezer, ha hosszas vita után sikerül újabb migránsok elosztásáról dönteni. Persze mindig csak kicsit kell többet... Idén 20 ezer, jövőre 30 ezer, és 10 év múlva arra ébredünk, hogy már 500 ezren vannak itt. Nem nehéz ezt ellátni. Az összes migráns elosztásáról dönteni fognak a fejünk felett. A kérdés, hogy hajlandóak vagyunk-e ezt a nemzetek felett, a népünk akarata ellenére meghozott kvótarendszert elfogadni. Gyurcsány szerint igen.

És nem csak elfogadni akarják, hanem aláírással és aljas hazugsággal bíztatni az embereket a támogatásra. De mit akar Gyurcsány? Azt hiszi, hogy a sok migráns majd hálából rászavaz. Amikor 2004-ben a határon túli magyarokért kellett kiállni valahogy más volt a felállás. Emlékszünk még erre?

nefizessunk.jpg

Bizony, a demokrácia bajnokai annak idején ilyen szórólapokat osztogattak. És hiába voltak az "Igen"-ek többségben, de sajnos nem mentek el elegen ahhoz, hogy eredményes legyen a szavazás (lásd: itt). Persze ettől még az "Igen"-ek győztek, de Gyurcsányék nem is akarták hallani, hogy a parlament szavazzon a kérdésről. Majdnem 6 évet kellett várni a 2010-es kormányváltásig, amikor is végül a parlament megszavazta a kedvezményes honosítást. Persze Gyurcsány akkor is nemmel szavazott. Hát ilyen ember, kérem, Gyurcsány Ferenc.

És ez, aki kétszer is megtagadta a sajátjait, ez akarja most ránk erőltetni a migránsokat. Nem kellettek neki a határon túli magyarok, majd jók lesznek neki a határainkat illegálisan átlépők. Mit üzenjünk ezek után Gyurcsánynak? Leginkább azt, hogy tehet egy szívességet, és b... meg a k... anyját.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://politikaiprovokativ.blog.hu/api/trackback/id/tr928076430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása