Politikai Provokatív

Politika tabuk nélkül

Párisba tegnap beszökött a terror

2015. november 14. 14:42 - Politikai Provokatív

Az első szó, ami eszembe jut: döbbenet. Ami tegnap Párizsban történt, alighanem az egész világot megrázta. A Politikai Provokatív blog mélységesen elítéli a támadásokat, és részvétét fejezi ki az áldozatok hozzátartozóinak és az egész francia nemzetnek. 

(A bejegyzés a "tovább" gomb alatt folytatódik)

A terrorizmusról beszélni kell. A terroristák mindig azzal érvelnek, hogy ők politikai célokért harcolnak. Minden támadásnak politikai vagy vallási célja van. De semmi sem gusztustalanabb, mint a terrortámadás. Mert annak áldozatai mindig ártatlan civilek. Olyan emberek, akiknek semmi beleszólásuk a világ folyásába alakulásába. Olyan emberek, mint TE vagy ÉN. Amikor valahol terrortámadás történik, mindig a legártatlanabbak halnak meg. A terroristák nem válogatnak: lehet férfi, nő vagy gyerek. Milyen politikai vagy vallási célok igazolhatnak ilyen mészárlásokat?

darkeiffeltower.jpg

A terrorizmust teljesen eltörölni nem lehet, de törekedni kell a visszaszorítására. A terroristák kiszűrése, likvidálása a hatóságok feladata, és mindenki érdeke. Nem mehetünk el ugyanakkor a dolgok mellett anélkül, hogy ne vonnánk le a szükséges tanulságokat. 2001. szeptember 11. után ráébredtünk arra, hogy a világ már nem biztonságos. Akkor azt gondoltuk, Európa nem lesz hasonló támadások áldozata. Majd jött London és Madrid... Sajnos hiába élünk egy nyugodt kontinensen, nem hunyhatjuk le szemünket, és nem dőlhetünk hátra.

Minden eszközzel meg kell akadályozni, hogy Európába terroristák érkezhessenek. Sajnos sokan jöttek át határainkon mindenféle ellenőrzés és papírok nélkül. Féltünk, hogy mi történhet, és most sajnos megtörtént. Európa nem hunyhat szemet afelett, hogy a terroristák beférkőztek szabad nemzeteinkbe, hogy bármikor bárki áldozatuk lehet. Ezt a fenyegetést komolyan kell venni, és ezek után még komolyabban. Kemény fellépésre lesz szükség mindenki részéről, hogy ehhez hasonló szörnyűség a jövőben ne történhessen meg.

Sajnos ez idén már a második ilyen eset Párizsban: az emberek emlékezetében még ott él a Charlie Hebdo elleni merénylet. Ki kell mondanunk: Európa már nem biztonságos többé, az Iszlám Állam a spájzban van.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://politikaiprovokativ.blog.hu/api/trackback/id/tr888077938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása