Politikai Provokatív

Politika tabuk nélkül

Szédült Merkel

2015. november 03. 12:18 - Politikai Provokatív

Merkel makacsul ragaszkodik álláspontjához bevándorló kérdésben. Senki sem gondolta volna, hogy tud még az eddigieknél nagyobb marhaságot mondani. Erre ma egy orbitális baromsággal sokkolta a közvéleményt. Ez már az elmebaj jele. De mi is itt a probléma?

Ez a jellegű megnyilatkoztatás már tényleg a "no comment" kategóriába tartozik. Merkel szerint azért nem lehet korlátozni a bevándorlók áradatát, mert ez háborúhoz vezetne a balkánon. De hol is itt a logikai hiba? Ha ragaszkodunk ahhoz, hogy békés menekültekről van szó, akik a háború pokla elől jönnek (már pedig a kancellár asszony ragaszkodik), akkor nem értem, miért háborúznának bárkivel is. Ha viszont háborút vízionálunk, akkor már mégsem annyira békések ezek a bevándorlók, tehát akkor Merkel eddigi álláspontját kénytelen feladni. Nehéz ügy.

Ennél sokkal súlyosabb probléma, hogyha valóban realitása van egy balkáni háborúnak (márpedig a német kancellárról(!) feltételezzük, hogy felelősségteljesen nyilatkozik, akkor Merkelt egyenesen tekinthetjük hazaárulónak, amiért nem tesz semmit a migránsáradat megfékezése érdekében. Mondom, nem a bevándorlókat bántom, a merkeli logikát követem. Úgy látszik a kancellárasszony annyira biztos eddigi álláspontjában, hogy különösebben már az sem zavartatja, ha ilyen súlyos kijelentéseket tesz.

És hogy mennyire hatékony a határzár? Azt bárki ellenőrizze saját maga a rendőrség oldalán. Érdemes megnézni milyen drasztikusat esés történt. És várható-e a migránshullám csitulása? Aligha. A helyzet az, hogy a magyar vezetés már rég megoldotta a kérdést. Hogy Európa többi része mikor döbben rá, hogy ez egy járható út, azt nem tudom. Már vannak jelek. De legalább ne akarják ránk erőltetni a "vendégeiket". Jól teszi a kormány, hogy fellép a kvótarendszer ellen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://politikaiprovokativ.blog.hu/api/trackback/id/tr298046988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása