Politikai Provokatív

Politika tabuk nélkül

Felelősség az egyén és az állam között

2016. július 28. 06:00 - Politikai Provokatív

Ki mit vállal?

Érdekes a politikai uborkaszezon. A parlament ilyenkor nem ülésezik, nincsenek fontos napirendi kérdések. Valahogy kevés az aktuálpolitikai történés is. Hacsak nem tekintjük annak a sajnálatos terrortámadásokat, amik az utóbbi hetekben rázták meg Európát. Ilyenkor valahogy az ember nem annyira foglalkozik politikával. De arra mindenképpen jó ez az időszak, hogy elidőzzünk olyan kérdéseken, esetleg elmerengjünk olyan politikai problémákon, amik nem kapcsolódnak ugyan az aktuálpolitkához, de mégis napi szinten meghatározzák a sorsunkat. Talán arra is jó az ilyenkor való elmélkedés, hogy a pártokat egy kicsit kivonjunk a gondolatainkból, és csupán a lecsupaszított politikai valósággal foglalkozzunk. Mostani írásom is egy ilyen, filozofikusabb, elgondolkodtatóbb írás lesz, és ennek megfelelően nagyobb terjedelmű. A kérdés, ami engem foglalkoztat már egy ideje az a felelősségvállalás. Vajon mekkora felelősség hárul az államra, és mekkora az egyénre? És az állam eleget tesz-e a felelősségéből adódó kötelezettségeinek? Ezekre a kérdésekre keresem a választ.

Tovább
4 komment

Szülőtartás

2016. július 01. 06:00 - Politikai Provokatív

Egy aljas húzás az államtól

Szép napra ébredtünk ma. Ez a nyár második hónapjának első napja. Véget ért az iskolaidőszak, az emberek többsége erre a hónapra időzíti a nyári vakációt. A nép a labdarúgó Európa Bajnoksággal van elfoglalva. A parlament nem ülésezik. Szép, politikától mentes napra ébredhettünk tehát. És akkor jön a hidegzuhany: mától érvényes a szülőtartás intézménye. De miről is van szó?

Tovább
76 komment

Időtöltés az ünnepek alatt

2015. december 20. 17:00 - Politikai Provokatív

Hétvégi pihenő

Kedves olvasók! Ahogy ígértem, sor kerül az első politikai tartalomtól mentes bejegyzésre, azaz a Hétvégi pihenőre. Lassan közelednek az ünnepek, és ilyenkor az embereknek több szabadidő jut, azonban néha nehézséget okoz a hirtelen ránk szakadt szabadság eltöltése. A továbbiakban néhány tippet szeretnék adni, mivel is lehet eltölteni ezt a szabadidőt.

Tovább
Szólj hozzá!

A baloldal üdvöskéi - 3. rész: Vágó István

2015. december 18. 06:30 - Politikai Provokatív

A médiasztárból lett Gyurcsányista politikus

Sorozatunk mai részében egy igen érdekes személyiséggel, Vágó Istvánnal fogunk foglalkozni. Ki ne ismerné Vágó Istvánt? Emlékszem még, gyerekkoromban mennyire vártam, hogy kezdődjön a Legyen Ön is Milliomos, és beülhessek a tévé elé. Szórakoztató kvízműsoraival egy egész ország szívébe lopta be magát. Intelligens, okos embernek ismertük meg. Aztán történt vele valami, és jött egy óriási negatív fordulat. Vágó István kedvelt műsorvezetőből Gyurcsány Ferenc szekértolójává vált. Szomorú és sajnálatos fordulat. De mindenképpen megér egy elemzést!

Tovább
1 komment

Családellenes tüntetést szerveznek Gyurcsányék!

2015. december 15. 14:57 - Politikai Provokatív

Délutáni gyors

Gyurcsány és sleppje mindig képes mélyebbre süllyedni. Most például Kövér László Fidesz kongresszuson elhangzott beszéde miatt szerveznek ellenzéki tüntetést. Akit érdekel, az itt megnézheti az esemény Facebook-oldalát. A Negatív terhességi tesztet Kövér Lászlónak nevű esemény egy egyértelműen család- és nemzetellenes tüntetés. Azok a Gyurcsányék állnak e mögött, akik tízezer számra fogadtak volna be migránsokat. A negatív terhességi teszt ráadásul a meddő nők számára is megalázó, hiszen ők szeretnének gyereket, de sajnos nem lehet nekik. Gyurcsányék ráadásul december 24-ére időzítették az akció lezárását, amivel még a karácsonyt is meggyalázzák. Ne tűrjük szótlanul a baloldal tobzódását! Szerintük nem kellenek a magyar gyerekek. Ez nem a nőkről szól, a családot, mint értéket kérdőjelezik meg ezek a liberálisok!

1 komment

Oroszok és törökök

2015. december 15. 06:00 - Politikai Provokatív

Kedves olvasók! Egy heti technikai szünet után végre ismét visszatértem, így ismét rendszeresen várható a posztok megjelenése a szokásos időpontokban (kedd és péntek reggel 6 óra), a posztok megjelenése természetesen alkalmazkodik az ünnepekhez, erről később tájékoztatom a Kedves Olvasót.

Mai bejegyzésünkben egy egyre feszültebbé váló viszonyt vizsgálunk meg: a török-orosz kapcsolatokat. Némileg váratlanul érintett mindenkit a hír, amikor a törökök lelőttek egy orosz vadászgépet. Egyesek szerint persze nem volt váratlan a dolog. De nem is az előzmények a lényegesek, hanem a következmények: ezt fogjuk megvizsgálni.

Tovább
6 komment

Kövér kijelentésén háborog a baloldal

2015. december 14. 20:11 - Politikai Provokatív

Esti gyors

A baloldal mindig talál valami ürügyet a hőbörgésre. Most éppen Kövér László Fidesz-tisztújító kongresszusán tartott beszéde verte ki (ideggyenge) "barátainknál" a biztosítékot. Erre szép példák lehetnek az alábbiak:

Például, ahogy a 444 leközölte.

Vagy ahogy az Index leközölte.

Ennél már csak az a szebb, ahogy a WTF Baloldal próbálta "elemezni az esetet".

Most boldogság van a ballibsi oldalon, mert végre találtak egy témát, amin csámcsoghatnak. Most majd jól meg fogják nekünk mondani, hogy a gyerekvállalás nem is fontos, és nem is számít. Mondjuk szerintük úgyse baj, ha nem születnek gyerekek, majd ellensúlyozzák arab bevándorlókkal a népességfogyást. Gratulálok a baloldalnak, mert ismét megmutatta mennyire családellenes.

2 komment

A baloldal üdvöskéi - 2. rész: Bajnai Gordon

2015. december 04. 06:00 - Politikai Provokatív

Egy vállalható arc?

A baloldal üdvöskéi című sorozat első részében Gyurcsány Ferenccel foglalkoztunk. Őt két részben vizsgáltuk meg, először a mostani politikáját, majd a kormányzását érintettük. Most Bajnai Gordonra fogunk kitérni. Ha van valaki, akit a baloldaliak vállalható és hiteles politikusként szoktak felhozni, az pont Bajnai. Gyurcsányhoz mérve valóban szimpatikus személyről van szó. De vajon van-e tudás mögötte? Mostani bejegyzésünkben ezzel fogunk foglalkozni.

Tovább
10 komment

Az MDF utódpártja magával a Mikulással seftel

2015. december 02. 14:59 - Politikai Provokatív

Délutáni gyors

Ki ne ismerné az egykor dicsőséges MDF utódpárját, a JESZ-t? Igazából elég sokan nem ismerik... De nagyon érdekes dologra lettem figyelmes. Tudjátok kit hív meg magához ma ez a párt? Nem kisebb embert, mint magát a Mikulást. Nem hiszitek, akkor nézzétek meg a saját szemetekkel. Ha sietitek, még elérhetitek.

Bővül és rendszeresedik a tartalom a blogon. Katt a részletekért.

Szólj hozzá!